marți, 5 aprilie 2011

Timisoara luminata in albastru pentru autism



Timisoara, 1 aprilie. Fundatia „Pentru Voi” inscrie Timisoara in lista marilor metropole ale lumii care marcheaza in 2 aprilie Ziua Internationala de Constientizare a Autismului prin actiunea Light it up blue.

„Cu acest prilej invitam toti cetatenii Timisoarei sa se alature actiunilor de constientizare a autismului care se vor organiza sambata, intre orele 19.00 – 21.00, in fata Operei Romane. Vom incepe la ora 19.00 prin organizarea unui mars al autismului, vom face pictura pe fata si un atelier de pictura colectiva in albastru, vom lansa in aer 100 baloane albastre, iar de la ora 20.00 vom lumina in albastru fatada Operei Romane.” a declarat Laila Onu, director Fundatia „Pentru Voi”.

Clubul Poli Timisoara va sprijini campania noastra prin afisarea pe panoul electronic din timpul meciului Poli-Steaua a unor informatii despre Ziua Internationala de Constientizare a Autismului precum si amplasarea pe stadion a unui banner al Fundatiei „Pentru Voi”.

Albastru este culoarea aleasa de organizatii din intreaga lume pentru a atrage atentia asupra autismului. In serile de 1 si 2 aprilie mai multe cladiri din lume vor fi luminate in albastru, printre care amintim Empire State Building din New York, Turnul CN din Canada, Cascada Niagara, Palatul Parlamentului din Budapesta. Noua orase din Romania s-au alaturat campaniei si lumineaza cladiri importante precum Palatul Parlamentului din Bucuresti, Casa Sfatului din Brasov, Teatrul National din Cluj.

Stiati ca?
  • · Autismul este o dizabilitate de dezvoltare care afecteaza abilitatile de comunicare si socializare
  • · 1 din 110 de copii (1 din 70 baieti) sunt diagnosticati cu autism
  • · Anual sunt diagnosticati mai multi copii cu autism decat cu diabet, cancer sau SIDA
  • · Aproximativ 67 milioane de oameni din intreaga lume sufera de autism
  • · Nu se cunoaste cauza
  • · Nu se vindeca si dureaza intreaga viata
  • · In Romania nu exista o statistica exacta in ce priveste numarul de persoane cu autism iar dupa varsta de 18 ani, diagnosticul „autism” dispare, conform legislatiei in vigoare.
Eveniment organizat cu sprijinul companiei Elba Timisoara, Operei Romane, Primariei Timisoara, RATT, Fabrica de Nori, Event’s solution, UniVops, Monica Izvanariu, Cristian Pall.

Parteneri media: Ziua de Vest, TVT’89, Ora De Timis, Roportal, TimisOnline, TimisExpres

mai multe imagini pe site-ul pt voi
si pe facebook la fabrica de nori

Niciun comentariu: